Bal tegen ruit Nieuwspaalgebouw

Onbekenden hebben gisteravond een bal tegen de ruit van het Nieuwspaalgebouw geschoten. Volgens hoofdredacteur Martijn Kolleveld gaat het om een slecht gerichte actie. De schade is aanzienlijk.

Foto: Mark Atkins / Shutterstock.com

De bal raakte een raam op de begane grond van het pand. “Godzijdank hebben we gelaagd glas en kwam de bal er niet doorheen. Je moet er niet aan denken dat zo’n bal daadwerkelijk op de redactievloer terechtkomt”, zegt Kolleveld, die de schade beraamt op enkele honderden euro’s.

Kolleveld vermoedt dat de bal met opzet tegen het raam is geschoten: “Dit was een slecht gerichte actie tegen de journalistiek. We weten niet uit welke hoek dit komt. Het is duidelijk dat we niet overal vrienden hebben. We zullen moeten afwachten wat het onderzoek van de politie uitwijst.”

Om tien uur vanochtend heeft Kolleveld de redactieleden toegesproken naar aanleiding van de gebeurtenissen. “Iedereen staat schouder aan schouder. Duidelijk is dat we doorgaan met ons belangrijke journalistieke werk. We laten ons niet intimideren.”

Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie noemt de aanslag ‘walgelijk’.