Aanstaande vaders op Vaderdag vaak vergeten

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Niet voor alle vaders is Vaderdag een feest. Terwijl veel vaders op Vaderdag uitgebreid in het zonnetje worden gezet, komt een andere groep er vaak bekaaid vanaf. 

Eric van der Kegge (39) is aanstaande vader van een meisje. Hij houdt van zijn kind, maar vindt wel dat de liefde van één kant komt. “Vaderdag werd een teleurstelling. Geen ontbijt op bed, geen flesje aftershave… niets. Zelfs geen zelfgemaakte tekening”, zucht hij. “Ik hoef heus geen duur cadeau hoor, maar een beetje waardering van mijn kind zou ik op prijs stellen.”

Eric is niet de enige. Naar schatting wonen alleen al in Nederland duizenden aanstaande vaders. Zij vormen een vergeten groep. “Ik probeer altijd een goede vader te zijn voor mijn ongeboren kind. Ik heb zelf een babykamer gemaakt, een wiegje getimmerd en sta altijd voor haar klaar. Toch krijg ik nooit een bedankje, zelfs niet op Vaderdag. Dat neem ik haar best kwalijk.”

“Boos? Nee, maar ik ben wel teleurgesteld”, geeft Eric toe. “Ik ga er zeker met mijn dochter over praten, maar helaas zal ik moeten wachten tot na de geboorte.”