13 ℃

Woede over varkenskoppen bij azc

Op het terrein van een toekomstig asielzoekerscentrum bij ‘s-Gravenpolder zijn meerdere varkenskoppen gevonden. Het is niet bekend wie de varkenskoppen daar heeft neergelegd. Verschillende organisaties hebben woedend gereageerd.

woede-over-varkenskoppen-bij-azcEen deel van de inwoners van ‘s-Gravenpolder is fel tegen de komst van een azc. Bij een bijeenkomst over het geplande asielzoekerscentrum werd onlangs door zo’n 200 tegenstanders gedemonstreerd. Onduidelijk is of iemand uit deze groep de varkenskoppen heeft neergelegd, meldt Omroep Zeeland.

De Partij voor de Dieren is woedend. “Aan de oormerken is te zien dat deze varkens afkomstig zijn uit de bio-industrie. Deze dieren hebben hun hele leven doorgebracht in een te kleine stal, zonder daglicht. De mannetjes zijn onverdoofd gecastreerd. Het is walgelijk dat er geen biologische varkenskoppen zijn achtergelaten”, aldus een woordvoerder.

Ook het Nederlandse Collectief van Vegetariërs heeft geen begrip voor de actie: “Het neerleggen van kiloknallers is niet meer van deze tijd. Protesteren is prima, maar waarom niet met sla?”

 
Deel dit artikel: