Ryanair komt met nonstop-retourvlucht

Binnen vier uur naar Barcelona en weer terug? Dat is binnenkort mogelijk. Vliegmaatschappij Ryanair start volgende maand met nonstop-retourvluchten naar populaire steden binnen Europa. 

Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Het is een bekend probleem bij reizigers: je vliegt in een paar uurtjes naar je bestemming, maar je moet vervolgens uren of zelfs dagen wachten op de terugvlucht. Met de nonstop-retourvlucht is dat probleem opgelost. De nonstop-retourvlucht slaat de landing op de plaats van bestemming over en het toestel vliegt direct weer terug. Op die manier kunnen reizigers veel tijd besparen.

Ryanair heeft op beperkte schaal al geëxperimenteerd met de nonstop-retourvlucht. Vooral zakenreizigers zijn erg tevreden. “Ik moest laatst voor mijn werk op-en-neer naar Londen. Voorheen kostten de landing en het bijtanken veel tijd. Nu draaide het vliegtuig in de lucht al om en was ik binnen drie uur terug op Eindhoven Airport. Ideaal”, zegt een passagier.

Behalve de tijdwinst kent de nonstop-retourvlucht nog een ander voordeel: Doordat het aantal starts en landingen wordt gehalveerd is er minder slijtage aan het toestel.