“Nederlandse mannen vind ik veel te klein geschapen”

Bij de recente golf asielzoekers zijn veel alleenstaande jongemannen. Toch zijn er ook single vrouwen. Wij volgden Maida (23), die in haar eentje van Syrië naar Nederland vluchtte.

Nederlandse-mannen-vind-ik-te-klein-geschapenl“Wat me direct opviel, was de gastvrije ontvangst”, zegt de beeldschone Maida. “Bij het asielzoekerscentrum stonden roepende mensen met spandoeken om ons welkom te heten. Ik kon de spandoeken niet lezen, maar het voelde heel warm. Er werd zelfs eten neergelegd, een varkenskop. Ik ben moslim en eet geen varkensvlees, maar het gebaar vond ik heel lief.”

Maida studeerde in haar thuisland natuurkunde. In Nederland kan zij haar studie afmaken. En daarna? Maida is vastberaden over haar toekomst. “Ik kreeg zelfs al een baan aangeboden. Voor hoger opgeleiden zoals ik is hier werk genoeg”, zegt ze enthousiast.

De liefde heeft Maida helaas nog niet gevonden. Is een Nederlandse man niets voor haar? “Hahaha, nee hoor!”, schatert ze. “Ik zoek een intelligente man met gevoel voor humor. Daar staan de meeste Nederlanders niet echt bekend om hè. Bovendien vind ik Nederlandse mannen veel te klein geschapen.”

 
Deel dit artikel: