BLUNDER: AZC’s moeten naar Mekka worden gedraaid

Enkele tientallen tijdelijke asielzoekerscentra blijken niet naar Mekka te wijzen. Daarom moeten ze alsnog in de juiste richting worden gedraaid. Dat zegt Corstiaan Akel van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers.

AZCs-moeten-naar-Mekka-worden-gedraaid“Vluchtelingen uit Syrië, Irak en Eritrea zijn overwegend moslims. Voor hen is het belangrijk dat hun onderkomen naar de heilige stad Mekka wijst”, legt Akel uit. “Veel tijdelijke asielzoekerscentra zijn haastig gebouwd en wijzen in de verkeerde richting. Ook in Nederland wijzen sommige opvanglocaties niet naar Mekka. Zo kun je mensen niet fatsoenlijk opvangen.”

Asielzoeker Saher Medahi komt oorspronkelijk uit Noord-Irak, maar verblijft nu in opvangkamp Heumensoord, bij Nijmegen. Hij spreekt van een enorme blunder. “Alle gebouwen wijzen naar het noordwesten, niet naar Mekka. Het is totaal respectloos om moslims hier onder te brengen. Waar heb ik in godsnaam naartoe liggen bidden?”

Volgens Akel zit er maar één ding op: “De opvangkampen zullen moeten worden afgebroken, naar Mekka worden gedraaid en opnieuw moeten worden opgebouwd. Dat kost vele miljoenen, maar een andere oplossing is er helaas niet.”

 
Deel dit artikel: