13 ℃

Vakanties steeds duurder: “Gewone stacaravan in Brabant is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen”

Vakanties steeds duurder: “Gewone stacaravan in Brabant is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen”
Foto: Papa Annur / Shutterstock.com

Nederlanders die alvast de zomervakantie willen boeken, moeten waarschijnlijk even slikken. Door de inflatie zijn vakanties in het buitenland fors duurder geworden. 

Wie een weekje wil luieren op het strand van Bali betaalt inclusief vliegticket al gauw dik tweeduizend euro per persoon. Ook andersom rijzen de prijzen de pan uit. Een weekje relaxen in Nederland is voor een gemiddelde Balinees bijna niet meer te betalen.

“Ik wilde deze zomer met de kinderen een weekje naar Noord-Brabant, maar de prijzen zijn werkelijk godgeklaagd”, zegt de 31-jarige Gunadi Pramana uit het Balinese dorp Badjera. “Voor een gewone stacaravan in Brabant betaal ik nondeju al bijna achtenveertig miljoen roepia’s. En daar komt de vlucht dan nog bij. Alles bij elkaar ben ik voor mijn gezin honderdachttien miljoen roepia’s kwijt, omgerekend ruim zevenduizend euro. Absurd.”

Maar duur of niet, Gunadi heeft toch geboekt: “Ja, Beekse Bergen, midweekje, in augustus”, mokt hij. “Je wil er toch graag even tussenuit. Je wil niet het hele jaar op Bali in zo’n houten hutje blijven zitten.”

 
Deel dit artikel: