26 ℃
Jaarlijkse bladblazen begonnen

Buurtbewoners ontzettend blij met bladblazer

Buurtbewoners ontzettend blij met bladblazer
Foto: Peter Braakmann / Shutterstock.com

In verschillende gemeenten is het jaarlijkse bladblazen begonnen, tot grote blijdschap van de omwonenden die zich al weken op de komst van de bladblazers hadden verheugd.

“Voor mij is dit altijd het hoogtepunt van de herfst”, zegt een buurtbewoonster. “Zodra ik gemeentewerkers met een bladblazer zie, maak ik een vreugdesprongetje. Dan weet ik dat ik weer een week mag genieten van bladblazergeluiden. Ik noem het bladblaasmuziek, haha. Want als je je ogen sluit, klinkt het net als muziek, vind je niet?”

Haar buurman valt haar bij: “Dat geluid van dat overspannen tweetaktmotortje, daar word ik altijd zo heerlijk rustig van. Toen ik hoorde dat de bladblazer er weer is, heb ik aan mijn baas gevraagd of ik een dagje mag thuiswerken. Zo gezellig, met dat geluid op de achtergrond. Echt herfst.”

Bladblazer Frans Hoeybrink weet dat hij geliefd is in de buurt. Toch blijft hij bescheiden. “Het is zulk dankbaar werk”, schreeuwt hij over het geluid van de machine heen. “Kijk, blaadjes van de ene plek naar de andere blazen heeft natuurlijk geen enkele zin. Maar ja, de mensen in de buurt zijn dol op dit geluid, dus we doen het toch maar.”

 
Deel dit artikel: