21 ℃

Mevrouw Heylemans (83) gaat AI inzetten bij vastgelopen legpuzzel

Mevrouw Heylemans (83) gaat AI inzetten bij vastgelopen legpuzzel
Foto: iStockPhoto - Getty Images

In steeds meer branches is AI het nieuwe toverwoord. Ook veel consumenten hebben de voordelen van kunstmatige intelligentie inmiddels ontdekt. De 83-jarige Fien Heylemans onderzoekt of AI van nut kan zijn bij haar vastgelopen legpuzzel.

“De meeste ouderen puzzelen nu nog volledig analoog. De werkwijze van zoeken, passen en meten is eigenlijk al decennialang hetzelfde. Ik vind dat jammer. Ik denk dat je als puzzelaar open moet staan voor innovaties. AI is een ontwikkeling die ook voor de legpuzzelwereld revolutionair kan zijn”, meent de 83-jarige Amersfoortse.

Heylemans werkt sinds oktober vorig jaar aan een legpuzzel van maar liefst drieduizend stukjes. Wanneer alle puzzelstukjes op de juiste plek worden gelegd, ontstaat een prachtige afbeelding van de Bollenstreek, zo belooft de fabrikant.

“Het is een gigantische klus”, zucht Heylemans. “De randjes liggen er nu wel, maar vooral het middenstuk is zeer gecompliceerd. Om die reden zit er weinig voortgang in het geheel. De keukentafel ligt al maanden vol. Mijn doel is om het puzzelproces met behulp van AI in een hogere versnelling te zetten.”

 
Deel dit artikel: