18 ℃

Wandelaars Nijmeegse Vierdaagse vanwege de hitte niet naar Italië

Wandelaars Nijmeegse Vierdaagse vanwege de hitte niet naar Italië
Foto: Mayabuns / Shutterstock.com

In verband met de hittegolf in Zuid-Europa heeft de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse besloten om de deelnemers niet naar Italië te laten wandelen. De deelnemers zullen op alle wandeldagen in de omgeving van Nijmegen blijven.

De Vierdaagse van Nijmegen begon dinsdag, uitgerekend op de dag waarop in Italië temperaturen van ver boven de 40 graden worden verwacht. “We houden de weerberichten voortdurend in de gaten. Op basis van de laatste berichten hebben we helaas moeten besluiten om de deelnemers niet naar Italië te laten wandelen. We willen niet het risico lopen dat deelnemers door de hitte onwel worden”, laat de organisatie van het wandelevenement weten.

De Nijmeegse Vierdaagse vindt dit jaar voor de 105de keer plaats. Het is niet de eerste keer dat de deelnemers Italië moeten mijden. “Eerlijk gezegd hielden we er al een beetje rekening mee”, aldus de organisatie. “In alle voorgaande jaren liep de route namelijk ook niet naar Italië. Om teleurstellingen te voorkomen, hadden we ook dit jaar niets over Italië gecommuniceerd. Maar het blijft natuurlijk jammer.”

 
Deel dit artikel: