22 ℃

Nederlandse vakantiegangers op Franse campings beland: “Ik moest slapen in een tent”

Nederlandse vakantiegangers op Franse campings beland: “Ik moest slapen in een tent”
Foto: Philip Lange / Shutterstock.com

Nederlanders die in het afgelopen weekend aan hun vakantie zijn begonnen, zijn massaal terechtgekomen op Franse campings. Daar proberen ze onder mensonterende omstandigheden hun dagen door te komen. 

Anne-Claire Belder vertrok afgelopen zaterdag met haar gezin richting het zuiden, maar belandde al na twee dagen op een Franse camping. Wat ze daar aantrof, gaat elk voorstellingsvermogen te boven. “Er zijn hier helemaal geen voorzieningen om alle vakantiegangers te kunnen huisvesten. Een grasveld met een zwembad, een bar en een campingwinkeltje, meer is het niet”, klaagt de 45-jarige Amstelveense. “Godzijdank hadden we onze caravan meegenomen, anders zou ik niet weten waar we hadden moeten slapen.”

Voor andere vakantiegangers is de situatie nog slechter. Rudi van Tuyl moet met zijn vriendin overnachten in een tent. “Ik ben niet gauw bang, maar vannacht hoorden we de regen op het tentdoek kletteren”, vertelt hij. “En de sanitaire voorzieningen zijn ronduit slecht. Onze tent heeft geen douche of toilet. Voor onze behoeftes zijn we aangewezen op een eenvoudig toiletgebouwtje dat we moeten delen met wildvreemden. Heel smerig.”

 
Deel dit artikel: