14 ℃

PVV wil met premier Plasterk rechts profiel onderstrepen: “Maar ook ministersposten voor Job Cohen en Diederik Samsom”

PVV wil met premier Plasterk rechts profiel onderstrepen: “Maar ook ministersposten voor Job Cohen en Diederik Samsom”
Foto: Feedough / Depositphotos.com / Alexandros Michailidis / lunopark / Shutterstock.com / EU2016 NL / Wiki Commons CC BY 2.0

DEN HAAG - De formatiegesprekken zijn in een afrondende fase. Op de inhoud lijken de partijen het zo goed als eens. Dat betekent dat er nu over de zogenoemde ‘poppetjes’ wordt gesproken. De namen die worden gelekt, lijken er op te duiden dat de PVV voor een duidelijk rechts profiel kiest.

De laatste dagen is de sfeer rond de formerende partijen zichtbaar beter geworden. De lijsttrekkers van PVV, VVD, NSC en BBB staan duidelijk met goed gemoed de aanwezige media te woord. Eigenlijk twijfelt niemand meer of deze partijen er samen uit gaan komen. De enige vraag is nog: hoe gaat het regeerakkoord eruitzien en welke personen worden door de partijen naar voren geschoven voor de verschillende ministersposten?

De VVD, NSC en BBB houden de kaarten nog voor de borst als het gaat om de toekomstige ministers en staatssecretarissen, maar de PVV doet daar minder geheimzinnig over. “De PVV zal in het kabinet een duidelijk rechts profiel hebben. Met Ronald Plasterk als premier maken wij één ding heel duidelijk: de tijd van linkse praatjes en pappen en nathouden is nu echt voorbij.”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Ook de ultrarechtse Job Cohen is door Wilders benaderd voor een ministerspost in het nieuwe kabinet.

En volgens Wilders blijft het niet bij Plasterk alleen: “De kiezer heeft gekozen voor een rechts kabinet en ook onze ministersploeg zal die wens duidelijk respecteren. Daar gaan Kim Putters, Diederik Samsom en Job Cohen hoogstpersoonlijk voor zorgen. En niet alleen Nederland zal kennismaken met onze harde rechtse koers. Ook de rest van de wereld zal via onze kandidaat voor Buitenlandse Zaken Ahmed Aboutaleb merken dat er een totaal andere wind gaat waaien in Nederland.”

 
Deel dit artikel: