14 ℃

Jurre (21) is derdejaarsstudent Kickboksen aan de UvA en blij met rellen: “Praktijkervaring is onbetaalbaar”

Jurre (21) is derdejaarsstudent Kickboksen aan de UvA en blij met rellen: “Praktijkervaring is onbetaalbaar”
Foto: pmvfoto / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Jurre (21) Grootstra is derdejaarsstudent aan de Universiteit van Amsterdam met als afstudeerrichting kickboksen. Voor hem zijn de rellen aan de UvA een welkome afwisseling naast alle theoretische vakken over de oosterse vechtkunst.

Hoewel Jurre een zwart gezichtsmasker draagt, laten zijn glinsterende ogen zien dat hij geniet van de rellen bij de Universiteit van Amsterdam. Met kleine hupjes daagt hij de Amsterdamse politie uit en als hij de kans ziet, haalt hij ongenadig hard uit met een rechtse directe. “Een aangename afwisseling van alle theoretische vakken”, lacht Jurre. “De lessen in de collegezalen zijn ook belangrijk, maar niets is zo heerlijk dan je kennis omzetten naar de praktijk.”

De student vindt dat er best wat vaker gereld mag worden door UVA-studenten: “Voor de studenten die kickboksen als afstudeerrichting hebben gekozen, is praktijkervaring onbetaalbaar, of zoals wij het op de UvA zeggen: ‘unpayable’. Daarom is matten met de ME zo ontzettend belangrijk. Ook gebruiken we onze vaardigheden, of ‘skills’ zoals wij dat zeggen, om in de universiteit alles kort en klein te slaan. Zo heb ik met één gerichte trap een beeld, oftewel ‘statue’, aan gruzelementen geschopt. Dat soort ervaringen staan prachtig op mijn cv. En tegelijk help ik hiermee die mensen in Gambia. Nee, dinges. Basra. Dat land waarvoor we hier staan, bedoel ik. Kenia?”

 
Deel dit artikel: