13 ℃

Eerste namen nieuwe kabinet bekend: PVV-lid Bosseveld mogelijk nieuwe minister van Sport

Eerste namen nieuwe kabinet bekend: PVV-lid Bosseveld mogelijk nieuwe minister van Sport
Foto: Lisa F. Young / Shutterstock.com

DEN HAAG - Nu het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB dichtbij is, worden ook de eerste namen genoemd. PVV-lid Ricardo Bosseveld zou beschikbaar zijn als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bosseveld (53) maakt al ruim tien jaar deel uit van de achterban van de PVV, maar kreeg tot dusver geen bestuursfunctie. Bosseveld zou zich hebben voorgedragen om namens de PVV zitting te nemen in het kabinet als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “Ik heb al jaren een buitengewone belangstelling voor sport. Ik heb abonnementen op Viaplay en ESPN en ik kijk nagenoeg alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie”, laat Bosseveld weten.

Ook met andere sporten heeft Bosseveld naar eigen zeggen veel affiniteit: “Met name vechtsporten zoals mixed martial arts. Zelf heb ik officieel nooit vechtsporten beoefend, maar ik heb in het verleden genoeg mensen op hun bek moeten slaan. Achteraf bezien had ik dat misschien niet moeten doen, maar ik heb hiermee wel de nodige kennis opgebouwd om een eventueel Kamerdebat snel te kunnen beëindigen.”

 
Deel dit artikel: