14 ℃

Frans Timmermans kritisch op coalitieakkoord: “Eigenlijk alleen voordelig voor de gewone Nederlander”

Frans Timmermans kritisch op coalitieakkoord: “Eigenlijk alleen voordelig voor de gewone Nederlander”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

DEN HAAG - Frans Timmermans is uiterst kritisch op het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. Volgens hem is het coalitieakkoord alleen gunstig voor de gewone Nederlander.

Na bijna een half jaar onderhandelen presenteerden de vier coalitiepartijen donderdagochtend hun plannen. Volgens oppositiepartij GroenLinks-PvdA hebben de coalitiepartijen voornamelijk oog voor de doorsnee burger. “Het is werkelijk tenenkrommend om te zien hoe deze coalitie vooral kiest voor de gewone Nederlander”, fulmineert GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans tegenover de verzamelde pers.

Timmermans noemt het stuitend dat vooral arbeiders en mensen met een kleine beurs lijken te gaan profiteren van de plannen: “Ik vraag me af wat veganisten met een goede baan gaan merken van dit coalitieakkoord. Weinig goeds, ben ik bang.”

Wereldvreemdheid

De plannen van de nieuwe coalitie om het eigen risico in de zorg te halveren en lasten op arbeid terug te dringen, zeggen volgens Timmermans alles over de wereldvreemdheid van deze vier coalitiepartijen: “Onze achterban heeft daar helemaal niets aan. Sterker nog, die wordt hier de dupe van. Alsof bakfietsouders en rellende studenten niet belangrijker zijn dan de grote massa.”

Foto: Kingcraft / Shutterstock.com

Timmermans vindt dat de coalitiepartijen vrijwel niets doen voor mensen met een bakfiets en één of meerdere appartementen in Amsterdam.

Timmermans zegt dan ook absoluut geen spijt te hebben dat zijn PvdA afscheid heeft genomen van de zogenaamde hardwerkende Nederlander: “De werkende klasse wil zich helemaal niet aansluiten bij radicale actiegroepen. Dat stuit mij enorm tegen de borst. Ik ben dan ook trots dat links zich door de jaren heen steeds meer heeft afgekeerd van dit volstrekt modale tuig. Want dat is het.”

 
Deel dit artikel: