13 ℃

Poetin zoekt toenadering tot alom gerespecteerde wereldleiders als Kim Jong-un

Poetin zoekt toenadering tot alom gerespecteerde wereldleiders als Kim Jong-un
Foto: Kremlin

MOSKOU - Met een uitnodiging aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un lijkt de Russische president Poetin heel bewust toenadering te zoeken tot gerespecteerde wereldleiders. Toch zou een ontmoeting met Kim Jong-un volgens deskundigen niets meer zijn dan een doorzichtige poging van Poetin om zijn imago te redden.

“De inval in Oekraïne heeft het imago van Poetin geen goed gedaan. Vrijwel de hele wereld ziet hem nu als een schurk. Dat weet hij zelf natuurlijk ook. Door heel bewust contact te zoeken met alom gerespecteerde wereldleiders als Kim Jong-un probeert Poetin zijn imago weer wat op te vijzelen”, zegt Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag.

Poetin heeft Kim Jong-un uitgenodigd om nog deze maand langs te komen in Moskou. Maar volgens de deskundige vormt de ontmoeting met de Noord-Koreaanse vredestichter geen aanleiding voor hoop: “Laat je niet voor de gek houden. Met deze ontmoeting probeert Poetin gewoon mee te liften op het vredelievende imago van Kim Jong-un en het aanzien dat de Noord-Koreaanse leider wereldwijd geniet.”

 
Deel dit artikel: