Zomers weer ramp voor strandtenten: “Veel meer personeel nodig”

Zomers weer ramp voor strandtenten: “Veel meer personeel nodig”
Foto: TasfotoNL / Shutterstock.com

SCHEVENINGEN - Er lijkt maar geen einde te komen aan de nazomer. De temperatuur is veel hoger dan normaal en in de afgelopen dagen viel geen druppel regen. Veel Nederlanders zijn het zonnige weer inmiddels spuugzat, maar voor de horeca is het een regelrechte ramp.

De stranden zijn nog altijd gevuld met balende mensen, hopend op een beetje herfst. “We zitten verdomme bijna drie maanden voor Kerst, maar het lijkt wel hartje zomer”, vloekt Giel Bergwezel uit Noordwijk, hard meppend op zijn hond. “Mijn vriendin heeft van ellende haar bikini aangetrokken. Klote natuurlijk, maar wat moet ze anders?”

Voor de horeca langs de kust is de nazomer een ramp. Strandtent-eigenaar Nico Roesters moest extra personeel oproepen om de talloze geïrriteerde strandgangers te bedienen. “Op een normale dag in september zijn twee serveersters voldoende. Nu lopen er vier. Dat kost handenvol geld”, aldus de gedupeerde ondernemer.

De branchevereniging voor horecabedrijven heeft het kabinet inmiddels gevraagd om een tegemoetkomingsregeling, nu het zomerweer blijft voortduren. “Dit zomerse weer is gewoon overmacht”, laten de horecabedrijven weten. “Terraseigenaren kunnen er niets aan doen, maar linksom of rechtsom zullen ze toch al dat extra personeel moeten betalen. Het zou natuurlijk erg zuur zijn als die extra kosten door de ondernemers zelf moeten worden opgehoest.”

 
Deel dit artikel: