18 ℃

Lifehack: Zó hou je overleden mensen lekker koel met dit warme weer

Lifehack: Zó hou je overleden mensen lekker koel met dit warme weer
Foto: Robert Hoetink / Creativesunday / Shutterstock.com

Met een temperatuur die op veel plaatsen boven de 30 graden uitkomt, is het ongekend warm voor de tijd van het jaar. Uitvaartondernemer Jozias Wijngaarden adviseert om pas overleden mensen met dit weer goed te koelen. Door de hitte kan een lichaam namelijk razendsnel ontbinden. Zó hou je je dierbare lekker koel.

Vaak wordt gedacht dat overledenen geen last meer hebben van de warmte. Mis! Ook na de dood kan warm weer heel vervelend zijn. Door de warmte kan het lichaam flink opzwellen. Bovendien gaat de ontbinding een stuk sneller. “Iemand die in je huis ligt opgebaard heeft met deze hitte gewoon wat extra aandacht nodig”, zegt uitvaartondernemer Jozias Wijngaarden.

Voor wie thuis een overledene bewaart, heeft Jozias een paar handige tips verzameld: “Vraag je uitvaartverzorger om een koelplaat. Daarmee blijft je dierbare heerlijk fris. Lukt dat niet? Dan kun je ook een ventilator gebruiken. En zet overleden mensen nooit in de volle zon. Ook na de dood kan de huid verbranden. Bovendien kunnen nare luchtjes ontstaan. Met een dichte kist kun je zorgen voor wat schaduw.”

 
Deel dit artikel: