14 ℃

Het jaar 2023 in foto’s: Willem-Alexander bezoekt Texel

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Nu het jaar 2023 bijna voorbij is, geven deze opvallende nieuwsfoto’s een goed overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 

Het bezoek van Rutte aan de Verenigde Staten, een strijdvaardige paus, een badende koning Willem-Alexander, ‘vegetarische’ wolven en een trainende Pieter Omtzigt leverden een aantal prachtige nieuwsfoto’s op.

Foto: Dusan Petkovic / Gints Ivuskans / Shutterstock.com

In januari vloog premier Rutte naar de Amerikaanse stad Washington voor een ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Joe Biden. Na het officiële gedeelte doken Rutte en Biden nog even de stad in voor wat ‘ontspanning’. Zoals op deze foto goed te zien is, hebben beide heren flink van het leven genoten.

Foto: Vvoe / Giulio Napolitano / Djomas / Shutterstock.com

In heel 2023 bleef de oorlog in Oekraïne woekeren. Veel westerse landen stuurden wapens en hulpgoederen naar Oekraïne. In maart kon ook het Vaticaan niet langer passief toekijken. Na een korte militaire training vertrok paus Franciscus zelf naar Oekraïne om orde op zaken te stellen.

Foto: Janis Smits / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Het koninklijk paar bracht in mei van dit jaar een bezoek aan de Waddeneilanden. Koning Willem-Alexander liet zich ontspannen fotograferen in de Waddenzee.

Foto: Michal Martinek / Shutterstock.com

De terugkeer van de wolf in het Nederlandse landschap leidde tot een felle discussie tussen voor- en tegenstanders. Veel Drentse schapen werden het slachtoffer van de hongerige wolven. Een proef om de wolven te laten wennen aan vleesvervangers mislukte.

Foto: Bbernard / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

2023 was onmiskenbaar het jaar van Pieter Omtzigt. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in november behaalde Omtzigt met zijn politieke partij Nieuw Sociaal Contract maar liefst twintig zetels. Veel Nederlanders zagen Omtzigt als hun redder in nood. Om zich op die zware rol voor te bereiden, bracht Omtzigt een groot deel van het jaar door in de sportschool.

 
Deel dit artikel: