18 ℃

Koning onder de indruk tijdens bezoek aan Texel: “Ze hebben hier gewoon internet en zo”

Koning onder de indruk tijdens bezoek aan Texel: “Ze hebben hier gewoon internet en zo”
Foto: Janis Smits / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagmiddag aangekomen voor een streekbezoek aan de Waddeneilanden. Het koningspaar bracht als eerste een bezoek aan Texel. De koning was onder de indruk van wat hij daar zag.

De koning toonde zich opvallend ontspannen en maakte zelfs van de gelegenheid gebruik door even tot zijn knieën te baden in de Waddenzee. “Ik was hier vroeger al eens geweest met mijn ouders, maar dat was al heel lang geleden. Wat direct opvalt, is dat ze op Texel heel erg met de tijd zijn meegegaan. Er is hier bijvoorbeeld gewoon internet en zo. Dat verwacht je niet op een eiland. Ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen met die kabels en de zee ertussen.”

“Auto’s”, zegt Willem-Alexander wijzend naar een voorbijrijdende Peugeot. “Het nieuwste model zelfs. Rijdt hier gewoon rond! Dat is toch fantastisch? Je denkt dat de tijd geen vat heeft op zo’n desolate, godvergeten plek als dit. Maar dat is niet zo. Ik zag zojuist al iemand lopen met een mobiele telefoon. Blijkbaar hebben ze die hier ook!”

 
Deel dit artikel: