23 ℃

Politieke superheld Pieter Omtzigt nu dagelijks in de sportschool: “Ik moet kracht uitstralen”

Politieke superheld Pieter Omtzigt nu dagelijks in de sportschool: “Ik moet kracht uitstralen”
Foto: Bbernard / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Nu de Tweede Kamerverkiezingen steeds dichterbij komen, zijn de verkiesbare politici druk bezig met de voorbereidingen. Voor Pieter Omtzigt is dat vooral in de sportschool.

Een jaar geleden was Pieter Omtzigt nog een gewone veertiger met een beginnend buikje. Hoe anders is dat nu. Omtzigt heeft spieren waar menig bodybuilder jaloers op zou zijn. “Ik kom hier nu elke dag”, hijgt hij. “Samen met mijn personal coach heb ik een intensief trainingsprogramma opgesteld. Voor de verkiezingen moet ik kracht uitstralen. Ik sta straks als één bonk spieren op die verkiezingsposters.”

Met zijn indrukwekkende bovenlijf tilt Omtzigt een gewicht van 100 kilo tot boven zijn hoofd. “Ik ben in onderhandeling met verschillende partijen”, puft hij. “Iedereen wil mij. Dat heeft natuurlijk ook met mijn lijf te maken. Als ik straks aanschuif bij de formatiegesprekken, dan komt er ook echt iemand binnen. Kijk, ik moet straks in m’n eentje het hele land redden, want dat verwachten mijn kiezers van mij. Ik moet dus topfit zijn.”

 
Deel dit artikel: