19 ℃

NS waarschuwt reizigers voor jaar vol vertragingen en storingen: “Maar we zijn ook pas 85 jaar bezig”

NS waarschuwt reizigers voor jaar vol vertragingen en storingen: “Maar we zijn ook pas 85 jaar bezig”
Foto: Fotos593 / Shutterstock.com / Levien Willemse / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

UTRECHT - De NS verwacht ook  in 2024 weer volop vertragingen en verstoringen. De NS waarschuwt treinreizigers voor een ‘pittig jaar’, maar benadrukt dat dit soort aanloopproblemen normaal zijn voor een relatief jong bedrijf.

Door een stroomstoring en winterweer werd het treinverkeer in de eerste maand van het nieuwe jaar al volop verstoord. En als het aan NS-directeur Wouter Koolmees ligt, blijft het daar niet bij: “Je moet niet vergeten dat we nog maar 85 jaar bezig zijn. Treinen bestaan nog geen driehonderd jaar zijn dus een tamelijk recente uitvinding. Kinderziektes horen nou eenmaal bij een jonge, dynamische startup als de NS.”

In de afgelopen maanden had de NS te maken met koude treinen, hete treinen, treinuitval door dassen onder het spoor, kapotte computers, stakingen en werden de prijzen voor treinreizen in de spits fors duurder. “Het is heel normaal voor een startupbedrijf dat niet alles meteen vlekkeloos gaat. Al met al denk ik dat we best tevreden mogen zijn”, aldus de directeur Koolmees, die overigens geen idee waarom niet meer mensen voor de trein kiezen als ze ergens naartoe moeten.

 
Deel dit artikel: