Meeste Nederlanders vinden het prima dat trein in spits duurder wordt: “Gaan we voortaan ergens in de middag naar ons werk”

Meeste Nederlanders vinden het prima dat trein in spits duurder wordt: “Gaan we voortaan ergens in de middag naar ons werk”
Foto: Bjorn Keith / Shutterstock.com

De NS heeft bekendgemaakt dat de prijzen in de spits flink verhoogd zullen worden. De meeste werknemers die met de trein reizen vinden dat een prima idee. “Dan gaan we gewoon een paar uurtjes later naar ons werk”, zeggen de treinreizigers.

Rotterdammer Jort Hazenboom (27) pakt elke werkdag klokslag 06:30 uur de trein naar Eindhoven om rond 08:30 uur aan te komen bij zijn werkgever. Hij maakt zich geen enkele zorgen over het feit dat treinkaartjes in de spits tientallen procenten duurder worden: “Dan pak ik gewoon ergens vroeg in de middag de trein naar Eindhoven en vertrek weer laat in de avond. Mijn baas vindt het vast geen probleem als ik op eigen houtje mijn tijden verander. En ik verwacht ook niet dat mijn vrouw en kinderen er een probleem mee hebben als ik ’s avonds nooit meer thuis ben.”

De NS verhoogt de prijzen van treinkaartjes in de spits, omdat het op die uren van de dag te druk is in de trein. Verpleegkundige Anemoon Versteeghe (31) heeft daar alle begrip voor. “De samenleving moet zich maar aanpassen aan de NS en niet andersom”, zegt ze nuchter.  “Het is belangrijk om je eigen werk te relativeren. Ik werk zelf op de intensive care. Mijn patiënten kunnen heus wel een paar uurtjes wachten tot het de NS uitkomt om mij te vervoeren.”

 
Deel dit artikel: