23 ℃

NS verduidelijkt: “Reizigers mogen zowel in 1e als 2e klas flauwvallen van de hitte”

NS verduidelijkt: “Reizigers mogen zowel in 1e als 2e klas flauwvallen van de hitte”
Foto: DNieuwland / Shutterstock.com

Reizigers die vanwege de hitte willen flauwvallen in de trein, kunnen daarvoor terecht in elke willekeurige coupé. Dat zegt de NS naar aanleiding van de misverstanden die daarover waren ontstaan.

Maandag viel in veel treinen de airco uit, waardoor reizigers massaal onwel werden. “Eigenlijk functioneren onze treinen alleen goed bij een buitentemperatuur tussen 10 en 20 graden. Maar maandag was de temperatuur op veel plaatsen hoger dan 25 graden. Tja, natúúrlijk valt dan de airco uit. Geen enkele trein is bestand tegen zulke extreme omstandigheden”, legt de NS uit.

Op Twitter vroegen veel reizigers zich af of het in de eerste klas misschien wel uit te houden was. “Nee hoor”, lacht de NS-woordvoerder. “Zowel in de 1e klas als in de 2e klas is het godverzengend heet. Ons regelement is er misschien niet duidelijk over, maar flauwvallen van de hitte mag in elke coupé, zelfs in de stiltecoupé. Overigens deden veel reizigers dat ook.”

Niet alleen de reizigers, maar ook de treinen zelf vielen maandag uit. “Dat kwam door de hitte en niet, zoals vorige week, door een storing in de computers van de verkeersleiding”, bedrukt de NS. “De computers van de verkeersleiding werken dit keer perfect. Dat mag ook weleens gezegd worden.”

 
Deel dit artikel: