19 ℃

Nieuw-Rechtse Dierenbescherming helpt alleen Nederlandse dieren

Nederlandse dieren in nood kunnen vanaf vandaag rekenen op hulp van de Nieuw-Rechtse Dierenbescherming (NRDB). De stichting belooft zich uitsluitend in te zetten voor Nederlandse dieren.

Foto: Anna Tronova / Vladimir Nenezic / Shutterstock.com

“Binnen de dierenbescherming is het tijd voor een nieuw, rechts geluid”, zegt voorzitter Ron Boereveld. “Veel nationalistische dierenliefhebbers willen geen geld doneren aan het Wereld Natuur Fonds, omdat hun donatie dan misschien terechtkomt bij buitenlandse dieren. Je moet er toch niet aan denken dat je geld wordt gebruikt om Chinese panda’s of Afrikaanse jachtluipaarden te beschermen. Wij doen het anders. Onze donateurs kunnen er op rekenen dat hun geld alleen wordt besteed aan Nederlandse dieren.”

De NRDB wil zich inzetten voor allerlei diersoorten. “Gezelschapsdieren, maar ook wilde beesten. Vogels, herten, egels, noem maar op. In principe houden wij van alle dieren, zolang ze maar in Nederland geboren zijn”, legt Boereveld uit.

Toch maakt de Nieuw-Rechtse Dierenbescherming een paar uitzonderingen. Boereveld: “Ganzen hoeven wat ons betreft niet op hulp te rekenen. Die vuile gelukszoekers trekken elke zomer vanuit Afrika naar ons land, om hier te profiteren van onze voorzieningen. Wij zeggen: genoeg is genoeg. Ons motto is niet voor niets ‘Eigen Dieren Eerst’.”

 
Deel dit artikel: