22 ℃
'Heel normaal hier'

Inwoners Monaco niet onder de indruk van dure racewagen Verstappen

Inwoners Monaco niet onder de indruk van dure racewagen Verstappen
Foto: cristiano barni / Shutterstock.com

MONACO - Max Verstappen was dit weekend met zijn raceauto in Monaco, maar de inwoners van het ministaatje waren niet erg onder de indruk. De zwarte bolide trok in de straten van Monaco nauwelijks de aandacht.

Voetgangers in Monaco keken nauwelijks op, toen Verstappen met zijn raceauto voorbijkwam. “Het is best een mooie wagen, maar niet heel bijzonder of zo. In Abu Dhabi is het misschien nog een bezienswaardigheid, maar in Monaco heeft iedereen een dure auto”, aldus een voorbijganger.

Monaco is een klein, maar relatief rijk landje. Vanwege het gunstige belastingklimaat zoeken veel rijke zakenlieden er hun toevlucht. Tijdens de kwalificatie bleek zaterdag al dat Verstappen niet de enige is met een racewagen.

"Als hij zijn rijkdom wil showen, zal hij met wat beters moeten komen."
inwoner Monaco

Een oudere man kijkt afkeurend naar de raceauto van Verstappen en schudt zijn hoofd. “Als hij zijn rijkdom wil showen, zal hij met wat beters moeten komen”, zegt de man. “En zijn timing is ook beroerd. Toevallig is hier dit weekend een Grand Prix. Ik zag net een andere jongen in vrijwel dezelfde wagen rijden. Hij was nog sneller ook.”

 
Deel dit artikel: