16 ℃

Christelijke partij wil damesondergoed uit de etalage

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Christelijke partijen eisen een verbod op damesondergoed in etalages. Volgens de partijen zijn de schaars geklede etalagepoppen aanstootgevend. Etalages waarin damesondergoed openlijk te zien is zouden zorgen voor verloedering van het straatbeeld.

“In vrijwel elke winkelstraat zijn etalages waarin deze verderfelijke kledij openlijk getoond wordt. Daar lopen ook kinderen langs. Gemeenten doen niets tegen deze schandelijke verloedering van de openbare zeden”, zegt Klaas Dolhuyse namens het Reformatorisch Genootschap Nederland (RGN).

Het RGN stoort zich al jaren aan de vrije verkoop van lingerie. “Keurige etalagepoppen worden neergezet als lustobject. Vaak zonder hoofd en ledematen, want het draait in deze krankzinnige branche alleen om de romp. Walgelijk.”

Dolhuyse vindt dat damesondergoed uit de etalages moet verdwijnen. “In sommige etalages worden damesonderbroeken getoond die de bilpartij nauwelijks bedekken. Dat is ronduit ziekelijk. Jongedames worden schaamteloos verleid om deze ordinaire onderbroeken te gaan dragen. Alsof dat normaal is. En waar kan het slachtoffer terecht als zij hierdoor blaasontsteking krijgt?”

 
Deel dit artikel: