23 ℃
Namens de PVV op Justitie

Voormalig seriemoordenaar Ruud V. beschikbaar als staatssecretaris in het nieuwe kabinet

Voormalig seriemoordenaar Ruud V. beschikbaar als staatssecretaris in het nieuwe kabinet
Foto: Nieuwspaal

DEN HAAG - Zijn bijnaam ‘De Slachter van Heemberg’ zal bij velen nog herinneringen oproepen. Ruud V. bracht tussen 1992 en 1995 vier toevallige voorbijgangers met een kettingzaag om het leven. Na zijn straf maakte Ruud V. de overstap naar de politiek. Nu is hij beschikbaar voor de functie van staatssecretaris in het nieuwe kabinet. 

Na Gidi Markuszower en Marjolein Faber hoopt ook seriemoordenaar Ruud V. om namens de PVV plaats te mogen nemen in het nieuwe kabinet. “Nee, Geert Wilders heeft me nog niet gebeld, maar ik verwacht snel een telefoontje”, aldus V. “De functie van staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid kan me eigenlijk al niet meer ontgaan. Ik verheug me op de samenwerking met de andere PVV-bewindspersonen.”

Of Wilders inderdaad voor Ruud V. kiest, valt nog te bezien. Zouden de vier moorden die Ruud V. in het verleden pleegde nog een bezwaar kunnen zijn? “Ik vind het eigenlijk heel vervelend dat mensen steeds over mijn verleden beginnen”, zegt V. geïrriteerd. “Altijd dat gezeur over die moorden. Ik ben daar helemaal niet meer mee bezig. Ik kijk liever vooruit. Bovendien hebben de andere PVV’ers ook weleens iets gedaan wat achteraf bezien niet zo fraai was. Niemand is brandschoon. Ik denk dat ik uitstekend in het team pas.”

 
Deel dit artikel: