19 ℃

PIJNLIJK: Verstappen tóch Sportman van het Jaar

Een flinke teleurstelling voor Max Verstappen. De Formule 1-coureur werd woensdagavond tóch verkozen als Sportman van het Jaar, terwijl hij dat echt niet wilde.

Max-Verstappen-persconferentie

Foto: YT CC

Verstappen dook onder om aan het afschuwelijke Sportgala in de Amsterdamse RAI te ontkomen. De jonge coureur was zogenaamd op vakantie. Toch vond de jury het nodig om hem uit te roepen tot Sportman van het Jaar, een titel die hij absoluut niet wilde.

Max Verstappen heeft een vreselijk jaar achter de rug. In mei won hij weliswaar de Grand Prix van Spanje, maar later bleek dat hij bij de race een hulpmotortje had gebruikt. Daarna ging het snel bergafwaarts met zijn carrière. Uiteindelijk kwam de jonge coureur niet verder dan de vijfde plaats in het Formule 1-klassement.

Paul Kammerlaan van F1 Empire noemt het “zeer pijnlijk” dat Verstappen toch Sportman van het Jaar werd. “Verstappen gaf zelf heel duidelijk aan dat hij dat niet wilde. Die jongen wilde wereldkampioen worden, niet Sportman van het Jaar”, aldus Kammerlaan. “Hij heeft al verloren bij de Formule 1. Het was niet nodig om hem een trap na te geven.”

 
Deel dit artikel: