Rosberg wereldkampioen… Verstappen kansloos

Nico Rosberg mag zich de nieuwe wereldkampioen van de Formule 1 noemen. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi had hij genoeg aan een tweede plek. Max Verstappen eindigde op een teleurstellende vierde plaats. In het eindklassement kwam Verstappen zelfs niet verder dan de vijfde plek.

rosberg-formule1De 31-jarige Rosberg was uitzinnig van vreugde. Hij is de eerste Duitser die kampioen werd in een Duitse auto met een Duitse motor. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Keke Rosberg, die in 1982 wereldkampioen werd.

Opvallend was dat Max Verstappen opnieuw teleurstelde in Abu Dhabi. De piepjonge coureur wist ook in de laatste race van het seizoen geen podiumplek te bemachtigen. “Tsja, wat kunnen we er nog over zeggen”, zucht Paul Kammerlaan van F1 Empire. “Max wordt hopeloos overschat. Goed, hij won de Grand Prix van Spanje, maar daarna heeft hij eigenlijk niets bijzonders meer gepresteerd. Verstappen heeft het niet meer, helaas. Over een paar jaar horen we niets meer van die jongen. Hier bij F1 Empire noemen we hem Max Verslappen.”