17 ℃

Verstappen wil geen Sportman van het Jaar worden

Het blad F1 Empire noemt Max Verstappen “kansloos” bij de verkiezing van de Sportman van het Jaar. Ook als het aan Verstappen zelf ligt gaat de titel naar iemand anders. “Ik heb daar helemaal niets mee”, zegt de piepjonge coureur. 

max-verstappen-interview-ogenTijdens het sportgala op 21 december wordt de belangrijkste sportman van het afgelopen jaar gekozen. “Dan ben ik op vakantie, dus ik ben er sowieso niet. Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niets win”, zei Verstappen tegen De Telegraaf.

Volgens het raceblad F1 Empire is het tamelijk onwaarschijnlijk dat de jury Verstappen aanwijst als Sportman van het Jaar. “Die titel is bedoeld voor sporters die echt iets gepresteerd hebben. Kijken we naar de prestaties van Verstappen, dan zien we dat hij eigenlijk alleen de Grand Prix van Spanje heeft gewonnen. Het stelt allemaal niet zoveel voor”, zegt Paul Kammerlaan van F1 Empire.

Kammerlaan vindt dat de prestaties van Verstappen worden overschat. “Die jongen rijdt rondjes in een auto. De motor doet het meeste werk. Mag je dat echt een sport noemen? Het is nog maar de vraag of Verstappen ook zo snel is zónder auto.”

 
Deel dit artikel: