18 ℃

Sinterklaasintocht in gevaar door bizarre planning

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

De intocht van Sinterklaas gaat in veel plaatsen mogelijk niet door. De organisatie noemt de planning voor de intochten “ondoenlijk”.

In de meeste gemeenten is voor zaterdag een sinterklaasintocht gepland. Binnen enkele uren wordt Sinterklaas in honderden plaatsen verwacht. Het Landelijk Comité Sinterklaasviering (LCS) vreest dat de strakke planning tot problemen kan leiden.

“Eerst is er om 11:00 uur een intocht in Maastricht. Om 12:00 uur is de televisie-intocht in Apeldoorn. Vervolgens moet Sinterklaas als de sodemieter naar Assen, waar hij om 12:30 uur onthaald wordt. Wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen?”, vraagt woordvoerder Hans Delmotte zich af.

Het LCS vindt dat de organisatie onvoldoende heeft nagedacht over het reisschema: “We willen de kinderen natuurlijk niet teleurstellen, maar Sinterklaas kan niet overal tegelijk zijn. Misschien moeten we naar sommige plaatsen iemand anders sturen. We zijn al in gesprek met halfdemente bejaarden die bereid zijn een sinterklaaspak aan te trekken.”

 
Deel dit artikel: