Rutte op bezoek in Kiev: “Even weg van alle ellende”

Rutte op bezoek in Kiev: “Even weg van alle ellende”
Foto: Alexandros Michailidis / Kutsenko Volodymyr / Dmytro Larin / Shutterstock.com

Premier Mark Rutte heeft een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev. Volgens de Nederlandse minister-president was het heerlijk om even weg te zijn uit de hectiek in eigen land.

Premier Rutte bracht een kort bezoek aan Kiev. In de Oekraïense hoofdstad had hij een ontmoeting met president Zelensky. Met dit bezoek wil Rutte de Oekraïners een hart onder de riem steken en met eigen ogen de verschrikkingen van de oorlog bekijken. Het bezoek maakte veel indruk op onze premier, maar tegelijkertijd vond hij het fijn om even weg te zijn van de hectiek in eigen land.

De premier loofde vooral de Oekraïense boeren: “Het is heerlijk om te zien dat de boeren hier ook daadwerkelijk boeren. Dat tractoren gebruikt worden om het land te bewerken en dat geen enkele politicus hier wordt achtervolgd met rieken en jachtgeweren. Daarmee wil ik heus niet suggereren dat de problemen in Oekraïne in het niet vallen bij onze problemen, maar het was heerlijk om een bezoek te brengen aan een land waar zo’n rust heerst. Even bijtanken voor ik weer terug ga naar de anarchie in Nederland.”

 
Deel dit artikel: