11 ℃
"Gewoon harder je best doen"

Prinses Amalia vindt ondanks woningnood een studentenkamer

Prinses Amalia vindt ondanks woningnood een studentenkamer
Foto: RVD / Frank Ruiter

Prinses Amalia heeft in een mum van tijd een studentenkamer gevonden in Amsterdam. “Je hoort vaak berichten over woningnood onder studenten in Amsterdam, maar dat valt dus eigenlijk best mee”, zegt koningshuisverslaggever Geert Hofmans. 

Prinses Amalia begint na de zomervakantie aan haar studie bij de Universiteit van Amsterdam. En wat veel studenten niet lukt, kreeg prinses Amalia wél voor elkaar. Binnen enkele weken vond ze een fraaie studentenkamer dichtbij de universiteit. “Amalia laat zien dat je best woonruimte kunt vinden, als je maar je best ervoor doet”, aldus Hofmans.

Volgens andere studenten zou het vrijwel onmogelijk zijn om in Amsterdam een studentenkamer te vinden. En áls het al lukt, is zo’n kamer onbetaalbaar. “Allemaal onzin”, zegt Hofmans. “Het probleem is dat de meeste studenten gewoon lui zijn. Ze moeten een voorbeeld nemen aan prinses Amalia. Zij klaagt niet, maar zet gewoon haar schouders eronder. En hup, ze heeft een kamer. Zie je wel dat het kan? Dus als andere studenten geen kamer kunnen vinden, aan wie ligt dat dan?”

 
Deel dit artikel: