22 ℃

Poetin over veroordeling Trump: “Ongelofelijk dat zo’n schurk ooit president heeft kunnen worden”

Poetin over veroordeling Trump: “Ongelofelijk dat zo’n schurk ooit president heeft kunnen worden”
Foto: lev radin / Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

MOSKOU - De Russische president Poetin heeft met ontzetting gereageerd op het nieuws over zijn voormalige ambtsgenoot Donald Trump. “Het is bijna niet te bevatten dat zo’n schurk ooit president heeft kunnen worden”, aldus Poetin.

Trump werd in de rechtbank van New York schuldig bevonden voor alle 34 aanklachten die tegen hem waren ingediend. Hij heeft onder meer documenten vervalst om betalingen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen.

Trump is de eerste Amerikaanse oud-president die in een strafzaak wordt veroordeeld. Het wordt steeds waarschijnlijker dat Trump de gevangenis in moet. De Russische president Poetin ziet het allemaal met lede ogen aan.

“Achteraf bezien is het moeilijk te geloven dat zo’n boef ooit president kon worden”, aldus Poetin. “Als je zulke verschrikkelijke misdaden begaat, dan hoor je niet een groot en belangrijk land te besturen. Maar wat ik Trump het meest kwalijk neem, is dat hij het vak van president een slechte naam bezorgt. En dat straalt dus ook op mij af.”

 
Deel dit artikel: