24 ℃

Trump pleit voor modernisering Amerikaanse gevangenissen: “Elke cel een eigen douche”

Trump pleit voor modernisering Amerikaanse gevangenissen: “Elke cel een eigen douche”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

NEW YORK - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn programma voor de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen gewijzigd. Trump wil zich inzetten voor betere omstandigheden in de Amerikaanse gevangenissen.

Trump kan bij de verkiezingen in november worden herkozen als president van de Verenigde Staten. Vandaag presenteerde hij een gewijzigde versie van zijn verkiezingsprogramma, waarin met pen een aantal nieuwe voorstellen was gekrabbeld.

Trump vindt dat de situatie van Amerikaanse gevangenen flink moet verbeteren. “Er zijn nog steeds gevangenissen waar gedetineerden een gezamenlijke doucheruimte moeten delen. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Ook gevangenen hebben recht op privacy. Daarom pleit ik voor een aparte douche in elke cel, waarin een gedetineerde zich veilig kan wassen zonder te worden lastiggevallen door medegevangenen”, aldus Trump.

Verder vindt Trump dat de strafmaat voor bepaalde misdrijven omlaag moet: “In het huidige juridische systeem worden sommige lichte vergrijpen veel te zwaar bestraft. Dan heb ik het bijvoorbeeld over kleine boekhoudkundige slordigheidjes. Die kunnen wat mij betreft voortaan met een geldboete worden afgedaan.”

 
Deel dit artikel: