24 ℃

Rechtbank maakt strafzaak tegen Trump met plaatjes voor hem begrijpelijk

Rechtbank maakt strafzaak tegen Trump met plaatjes voor hem begrijpelijk
Foto: Nicoleta Ionescu / yafi4 / SofiaPink / Wavebreakmedia / Shutterstock.com

NEW YORK - Donald Trump is in de Verenigde Staten schuldig bevonden aan boekhoudfraude. Daarmee is Trump de eerste Amerikaanse president ooit die in een strafzaak schuldig is verklaard. De rechtbank gebruikte plaatjes om Trump duidelijk te maken waaraan hij precies schuldig is.

Trump heeft in 2016 zwijggeld betaald aan een vrouw met wie hij een affaire zou hebben gehad. De betalingen werden in de boekhouding als ‘juridische kosten’ weggezet met vervalste documenten. En dat mag niet. Om ervoor te zorgen dat Trump zelf ook begrijpt wat hij fout deed, werd in de rechtszaak gebruikgemaakt van plaatjes.

“Met simpele illustraties werd gepoogd Trump te laten begrijpen wat hij heeft misdaan”, zegt verslaggever John Brinksteeg. “Het is belangrijk dat een verdachte zelf ook kan begrijpen waarom hij terechtstaat. Daarom werd in dit geval geen gebruik gemaakt van ingewikkelde juridische taal, maar van simpele illustraties. Niettemin is het voor Trump nog steeds heel wat om te bevatten wat er allemaal gebeurt.”

 
Deel dit artikel: