21 ℃

Organisatie Wimbledon laat weer Russische tennissers toe: “Principes moet je ook durven laten vallen als dat beter uitkomt”

Organisatie Wimbledon laat weer Russische tennissers toe: “Principes moet je ook durven laten vallen als dat beter uitkomt”
Foto: Yes Market Media / Shutterstock.com

Russische en Wit-Russische tennissers mogen dit jaar weer deelnemen aan het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon. “Principes zijn leuk, maar je moet ze ook durven laten vallen als dat beter uitkomt”, laat de organisatie weten.

Vorig jaar waren Russische spelers uitgesloten van deelname. Op die manier liet de organisatie haar afkeuring blijken over de Russische invasie in Oekraïne. Hoewel Oekraïne nog volop lijdt onder de Russische agressie, heeft Wimbledon besloten om toch weer Russische tennissers toe te laten. “Principes moeten wat ons betreft altijd buigbaar blijven. We tonen graag onze solidariteit met de Oekraïners, maar het moet allemaal niet te lang duren”, aldus de toernooidirectie.

Nu de Russen weer welkom zijn, mag ook topspeler Daniil Medvedev deze zomer weer gewoon meedoen. “Ja, natuurlijk”, zegt de organisator van het befaamde tennistoernooi. “En als Poetin naar de finale wil komen kijken, dan moet dat wat ons betreft ook gewoon kunnen. Wat hij allemaal uitvreet in Oekraïne wil ik niet goedpraten, maar we zijn lang genoeg boos geweest. Je moet die oorlog ook een keer achter je laten.”

 
Deel dit artikel: