18 ℃

Máxima over gekelderde waarderingscijfer: “U bent een beetje dom”

Foto: RVD / Martijn Beekman

Koningin Máxima reageerde maandagavond op het slechte waarderingscijfer dat het koningshuis krijgt van de Nederlanders. Volgens haar laat het vooral zien dat onderdanen nogal dom en onwetend zijn.

De setting van het interview dat Matthijs van Nieuwkerk had met koningin Máxima was om door een ringetje te halen. Als locatie was gekozen voor de werkkamer van Máxima. Een werkkamer die zo schitterend was ingericht dat niemand zich zorgen hoeft te maken dat Willem-Alexander er met de aanschaf van een luxueuze speedboot al het huishoudgeld doorheen heeft gejast. Máxima verwees ook nog naar de nieuwe boot. Ze ging diep door het stof toen ze zei: “Mijn man wilde graag een nieuwe boot, dus ja…”

Verder ging koningin Máxima in op de slechte waarderingscijfers die het koningshuis krijgt van haar onderdanen. Vooral het tripje van de koninklijke familie naar Griekenland in coronatijd werd hen niet in dank afgenomen. Volgens Máxima is er sprake van een misverstand: “Het tripje naar Griekenland was voor ons helemaal niet zo belangrijk. We gingen met ons eigen gezin, in ons eigen vliegtuig naar ons eigen huis in Griekenland. Dat zoiets doodgewoons zorgt voor slechte waarderingscijfers is echt bizar. Het laat nog maar eens zien dat het volk een beetje dom is.”

 
Deel dit artikel: