14 ℃

Máxima viert sobere verjaardag: “Heb voor mijn verjaardag alleen een nieuwe boot gekocht van uw belastinggeld”

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Koningin Máxima werd maandag 50 jaar oud. Vanwege de coronamaatregelen is er geen groot feest. Wel trakteerde Máxima zichzelf op een fijn cadeau van het belastinggeld van de hardwerkende Nederlander.

Vorig jaar kocht koning Willem-Alexander een luxe speedboot van 2 miljoen euro. Dat bootje vindt koningin Máxima zo leuk dat ze heeft besloten om ook een bootje helemaal voor haarzelf te kopen: “Zo’n speedbootje is echt hartstikke leuk, maar het is toch vooral een speeltje van Willem. Ik wil ook wel eens iets voor mezelf te hebben. En omdat jullie belastinggeld nu eenmaal moet rollen, heb ik besloten om het geld van onze onderdanen stuk te slaan aan een nieuwe boot. Een boot die twee keer zo luxe is en dus ook twee keer zo duur als die van mijn man. En hij kan lekker drie keer zo hard hahaha!”

Was een tweede boot dan echt nodig? Het vorige bootje is toch groot genoeg voor vijf personen? Maar daar wil Máxima niets van weten: “Vijf personen? En wat moet ik dan tegen mijn personal trainer en mijn kapster zeggen? En tegen mijn manicure en mijn pedicure? En tegen mijn kok en tuinman? En tegen mijn yogalerares en mijn fysiotherapeut? Nee hoor, dat bootje van Willem is echt te krap. In dat gammele ding van Willem past niet eens een saunacomplex.”

 
Deel dit artikel: