29 ℃

Hobbychirurg haalt kennis van YouTube

“Ik heb die operatie al tien keer bekeken op YouTube, dus ik kan ‘m wel dromen”, legt hobbychirurg Simon van de Kelk uit. Op Marktplaats kocht hij een goedkoop messensetje en via een groothandel schafte hij steriele handschoenen aan. Hij is er helemaal klaar voor.

Foto; Monkey Business Images / Shutterstock.com

“Als je kijkt wat ziekenhuizen vragen voor een operatie… compleet belachelijk. Ik doe dat voor een veel betere prijs”, belooft Simon. “Ze kunnen mij gewoon appen als ze een operatie nodig hebben. Dan kijk ik op YouTube hoe ’t moet en dan ga ik aan de slag. Ik heb wat narcosemiddelen gehaald en volgens de slijter werken die prima. En bij mij kun je cash betalen. Dat hoef je in het ziekenhuis niet te proberen.”

“De keukentafel wordt bijna meer gebruikt voor ingrepen dan om aan te eten”, lacht Simon. “Dat opereren is eigenlijk van een hobby uitgegroeid tot een fulltime job. Wij kunnen er goed van rondkomen. Vanavond moet ik een paar borsten vergroten. Daar vraag ik honderd euro voor. Ik zou niet weten waarom mensen nog naar zo’n duur ziekenhuis gaan.”

 
Deel dit artikel: