19 ℃

Hevige ruzie tussen ChristenUnie en SGP over vraag op welke partij Jezus zou stemmen

Hevige ruzie tussen ChristenUnie en SGP over vraag op welke partij Jezus zou stemmen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Als Jezus nu op aarde was, zou Hij dan stemmen op de SGP of op de ChristenUnie? Een discussie over die vraag is inmiddels ontaardt in een hevige ruzie tussen beide partijen.

Volgens SGP-leider Chris Stoffer is er geen twijfel mogelijk: “Vanzelfsprekend zou Jezus op de SGP stemmen. Op mij, om precies te zijn. Bij de ChristenUnie staat nu namelijk een vrouw aan het roer. Dat zou Jezus nooit goed gevonden hebben. Verder wil de ChristenUnie dat de uitbreiding van Lelystad Airport niet doorgaat, terwijl de Bijbel daar iets heel anders over zegt.”

Volgens de SGP zou Jezus dus een voorkeur hebben voor de SGP, maar ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker is daar niet zo zeker van. “De SGP zet zich alleen maar in voor het traditionele gezin, terwijl Jezus Zelf nota bene een alleenstaande man zonder vaste woon- of verblijfplaats was”, zegt Bikker. “Daarnaast wil de SGP euthanasie het liefst verbieden, zelfs wanneer iemand ondraaglijk lijdt en om een waardig einde smeekt. Nou, dan heb je er dus niks van begrepen. Jezus kon best een hufter zijn, maar zo’n harteloze sadist was hij niet.”

 
Deel dit artikel: