Gevoelloze hufter (47) blijft ondanks misstanden toch naar NOS Studio Sport kijken

Gevoelloze hufter (47) blijft ondanks misstanden toch naar NOS Studio Sport kijken
Foto: Antoniodiaz / Shutterstock.com

De onthullingen van de Volkskrant over de misstanden bij NOS Sport lijken op de 47-jarige Eric Lierdompel uit Breda geen enkel effect te hebben gehad. Ondanks de afschuwelijke werksfeer op de redactie bij Studio Sport, heeft de Brabander besloten om toch naar het sportprogramma te blijven kijken.

De Volkskrant kwam vorige week met een onthutsende reportage over het werkklimaat achter de schermen bij NOS Sport. Zo vertelde een oud-medewerkster dat niemand reageerde toen ze met een zelfgebakken cake de redactievloer op liep. Maar alsof er niets aan de hand is, zat de 47-jarige Eric Lierdompel afgelopen zondagavond gewoon voor de televisie om naar de samenvattingen van de Eredivisieduels te kijken. Hoogleraar werkethiek Janneke Droogstruik begrijpt niets van de onverschillige houding van Lierdompel.

“Hoe kan deze gevoelloze, egocentrische hufter nog met plezier naar een voetbalwedstrijd kijken, wetende dat Jack van Gelder tien jaar geleden een collega vroeg om bij hem in bad te komen zitten?”, vraagt de ethicus zich af. “Het zijn precies dit soort harteloze smeerlappen waardoor deze misstanden kunnen blijven bestaan.”

Toch lijkt Eric Lierdompel niet de enige. Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek blijkt dat afgelopen zondag maar liefst 2.730.999 andere mannen naar Studio Sport hebben gekeken. “Dit zijn zorgwekkende cijfers”, aldus Janneke Droogstruik. “Kennelijk weten miljoenen laffe, walgelijke klootzakken nog steeds niet wat respect precies betekent.”

 
Deel dit artikel: