18 ℃
Onthullend:

Nóg een vrouw treedt naar buiten met verhaal over Tom Egbers

Nóg een vrouw treedt naar buiten met verhaal over Tom Egbers
Foto: Bonsales / Voyagerix / Shutterstock.com / YT CC

Het net rond Tom Egbers lijkt zich langzaam te sluiten. Na de spraakmakende reportage in de Volkskrant over de misstanden achter de schermen bij Studio Sport, durven steeds meer vrouwen zich uit te spreken. Ook de nu 46-jarige Bianca* zwijgt niet langer.

Journalisten van de Volkskrant ontdekten dat op de redactie van NOS Studio Sport jarenlang een giftige sfeer heerste. Ook presentator Tom Egbers zou zich niet bepaald netjes hebben gedragen. Bianca, die voor de foto bij dit artikel op haar eigen verzoek onherkenbaar in beeld is gebracht, kent Tom Egbers maar al te goed.

“Ik moet een jaar of 12 zijn geweest toen ik hem voor het eerst op televisie zag”, vertelt Bianca. “Hij presenteerde een sportprogramma bij de NOS. Tom Egbers sprak op televisie over allerlei sportwedstrijden. Probeer je eens voor te stellen hoe dat is: een volwassen man van – toen – 31 jaar die via de televisie tegen een 12-jarig meisje over sport praat. Dat voelde voor mij heel vervelend.”

“Hij sprak vooral over voetbal”, herinnert Bianca zich. “Dat interesseerde mij helemaal niets. Sterker nog: ik had een hekel aan voetbal. Maar mijn vader wilde altijd Studio Sport zien. Als Tom praatte, moest ik zwijgen. En als ik er tóch doorheen praatte, werd mijn vader boos. Eén keer werd ik naar mijn kamer gestuurd, omdat ik te luid was. Dat heeft op mij heel diepe indruk gemaakt. Je moet niet vergeten dat ik nog maar een kind was.”

Toen Bianca 21 jaar was, ging ze op zichzelf wonen: “Tom Egbers heb ik daarna nooit meer gezien. Zodra ik Studio Sport zag, zapte ik weg. Ik wilde er niet naar kijken. Ik kón het niet. Ik heb het jarenlang weggestopt, maar het zat er natuurlijk nog wel. Pas toen ik deze week het artikel in de Volkskrant las, mocht ik van mezelf huilen.”

“Ja, natuurlijk heb ik overwogen om aangifte te doen tegen Tom Egbers”, vertelt Bianca. “Maar dat is heel lastig. De wet schiet wat dat betreft nog echt tekort. Puur juridisch gezien heeft hij mij niets misdaan. Maar voor mij voelt het natuurlijk heel anders.”

* Op verzoek van ‘Bianca’ is in dit artikel een gefingeerde naam gebruikt.

 
Deel dit artikel: