22 ℃

Discussie over waterpistolen laait weer op: “Dit is vaak de eerste stap naar terreur”

Discussie over waterpistolen laait weer op: “Dit is vaak de eerste stap naar terreur”
Foto: kurgu128 / Depositphotos

AMSTERDAM - Nu het zonnig en erg warm is, laait ook de discussie over waterpistolen weer op. Verbieden of niet? Misdaaddeskundige Pim Jocherse is duidelijk: met een waterpistool zetten kinderen vaak hun eerste stapjes op het criminele pad.

Waterpistolen zijn in de afgelopen jaren steeds krachtiger geworden. Een gewoon waterpistool heeft tegenwoordig al een bereik van 5 tot 10 meter. Volgens Jocherse is een waterpistool al lang geen onschuldig speelgoed meer.

“Er komt misschien alleen water uit, maar je kind loopt wel met een wapen rond. De vraag is of je dat als ouder moet willen”, aldus Jocherse. “Je staat er misschien niet bij stil, maar een waterpistool is vaak de eerste stap naar terreur. Als je kind vraagt om een waterpistool is dat een duidelijk signaal dat je kind aan het radicaliseren is.”

Foto: Vika200581 / Depositphotos

Een kind bedreigt een leeftijdsgenootje met een waterwapen.

Volgens de deskundige moeten we leren van het verleden: “Helaas zijn er voorbeelden genoeg. Bin Laden, Volkert van der G., Holleeder… allemaal jongens die begonnen met een waterpistool. De wereld was veel leed bespaard gebleven als hun ouders toen al hadden ingegrepen.”

 
Deel dit artikel: