19 ℃

“Asielzoekers moeten eigen zwembaden krijgen”

Elk azc moet de beschikking krijgen over een eigen zwembad. Dat stelt het Centraal Registratiepunt Asielzoekers na een incident in een openbaar zwembad in Den Helder, waarbij meisjes werden lastiggevallen door asielzoekers. “Bouw gewoon in elk asielzoekerscentrum een verwarmd zwembad, dan voorkom je dit soort nare incidenten”, aldus woordvoerder Corstiaan Akel.

Asielzoekers moeten eigen zwembad krijgenDe Telegraaf meldde dat Aquacentrum Het Heersdiep in Den Helder extra veiligheidsmaatregelen neemt, nadat meisjes waren lastiggevallen door asielzoekers. “Je kunt deze asielzoekers niets verwijten”, zegt Akel. “Geen enkel asielzoekerscentrum is uitgerust met een zwembad. Daardoor zijn deze mensen aangewezen op openbare zwembaden. Als de asielzoekers een eigen privézwembad hadden gehad, was dit niet gebeurd.”

De oplossing is volgens Akel heel eenvoudig. “Elk azc moet zo snel mogelijk een eigen zwembad krijgen, waar asielzoekers in alle rust kunnen recreëren. Ze hoeven dan geen meisjes meer lastig te vallen. Voor drie ton heb je al een aardig verwarmd zwembad. Voor een tonnetje meer hebben ze er een bowlingbaan bij. Het is absurd dat de overheid op dit soort basisbehoeftes beknibbelt.”

 
Deel dit artikel: