12 ℃
Dinsdag al naar huis

Koning klaar met Olympische Spelen: “Sporters luisteren niet naar mijn aanmoedigingen”

Koning klaar met Olympische Spelen: “Sporters luisteren niet naar mijn aanmoedigingen”
Foto: Michael Potts F1 / Shutterstock.com

PARIJS - Koning Willem-Alexander heeft besloten zijn bezoek aan de Olympische Spelen in Parijs te beëindigen. De prestaties van de Nederlandse sporters zijn teleurstellend. De koning vindt dat de sporters niet goed luisteren naar zijn aanmoedigingen.

De prestaties van TeamNL blijven ver achter bij de verwachtingen. Tot nu toe hebben de Nederlandse Olympiërs nog geen enkele gouden medaille weten te pakken, ondanks de fanatieke aanmoedigingen van de koning.

“De lekke band van mountainbiker Puck Pieterse deed het humeur van de koning afgelopen weekend al geen goed. Nu ook judoka Julie Beurskens al vroeg is uitgeschakeld, vindt de koning het mooi geweest”, zegt koningshuisverslaggever Geert Hofmans. “De koning heeft zeer overtuigend ‘kom op’ en ‘jaaaa’ geschreeuwd naar de sporters, maar ze hebben daar helemaal niets mee gedaan. Tja, dan houdt het natuurlijk een keer op.”

De Olympische Spelen in Parijs duren nog tot en met 11 augustus. Daarna worden de Nederlandse sporters verwacht op paleis Huis ten Bosch voor een gesprek.

 
Deel dit artikel: