Man die op hoes van Nirvana staat heeft spijt van verleden als naaktmodel

Foto: Stefano Chiacchiarini / Shutterstock.com

Spencer Elden stond dertig jaar geleden naakt op de hoes van het Nirvana album Nevermind. Destijds had hij daar geen problemen mee, maar nu hij ouder en wijzer is geworden heeft hij spijt als haren op zijn hoofd.

Dertig jaar geleden stond Spencer Elden in zijn adamskostuum op de hoes van één van de meest iconische albums in de popmuziek. Tot een paar jaar geleden was hij hier trots. Hij liet zelfs de titel van het album op zijn lijf tatoeëren. Tegenwoordig is Spencer minder blij met deze foto. Sterker nog, hij spreekt met terugwerkende kracht over ‘regelrechte porno’.

Dat levert een prangende vraag op waarom Spencer destijds heeft ingestemd met de publicatie van de foto. Spencer zelf vindt dat een impertinente vraag: “Ik wil er op wijzen dat ik nog behoorlijk jong was toen de foto werd gepubliceerd. Ik was nog nat achter de oren en zag het leven door een roze bril, me van geen gevaren bewust. Inmiddels ben ik ouder en wijzer geworden en zie het allemaal veel scherper. En dus ben ik tot de conclusie dat ik mijn verleden als naaktmodel achter me wil laten. En dat dit mij geld en publiciteit gaat opleveren speelt uiteraard bijna geen enkele rol.”

 
Deel dit artikel: