Zenders passen programmering aan in verband met overlijden Bokito (27)

Zenders passen programmering aan in verband met overlijden Bokito (27)
Foto: Christopher Stork / Shutterstock.com

Meerdere radio- en televisiezenders hebben hun programmering aangepast in verband met het onverwachte overlijden van Bokito. De meeste talkshows staan vanavond geheel in het teken van de gorilla. 

Bokito overleed dinsdag in Diergaarde Blijdorp. “Hij voelde zich sinds zondag niet lekker. Dinsdag was er nog geen verbetering. Daarom is besloten hem verder te onderzoeken. Tijdens de narcose is hij overleden”, maakte de dierentuin bekend.

In verband met het plotselinge overlijden van Bokito heeft SBS6 besloten om het programma Vandaag Inside niet uit te zenden. “Het voelt niet goed om ontspannen te lachen over allerlei onderwerpen, terwijl er net zo’n tragisch sterfgeval heeft plaatsgevonden”, laat presentator Wilfred Genee weten. De radiozenders Qmusic, Sky Radio en NPO Radio 2 hebben de muziek aangepast. Ook in het buitenland is het overlijden van Bokito groot nieuws. In de Tweede Kamer werd het debat onderbroken voor een minuut stilte.

In de talkshow Khalid en Sophie op NPO1 worden vanavond herinneringen opgehaald aan Bokito. Er zal onder meer worden gesproken met mensen die een jaarabonnement van Diergaarde Blijdorp hebben en Bokito persoonlijk hebben gekend. Ook is een deskundige aanwezig om het overlijden van Bokito te duiden.

 
Deel dit artikel: