11 ℃

Tweede Kamer onderbreekt debat voor minuut stilte Bokito

Tweede Kamer onderbreekt debat voor minuut stilte Bokito
Foto: YT CC

De Tweede Kamer heeft het debat over de uitslag van de provinciale statenverkiezingen kort onderbroken om Bokito te gedenken. Voor de overleden gorilla werd een minuut stilte in acht genomen.

Bokito overleed dinsdag tijdens een medische behandeling. De Tweede Kamer was juist bezig met het debat over de verkiezingsuitslag toen het nieuws bekend werd. Kamervoorzitter Vera Bergkamp besloot om het debat stil te leggen. “Ik vraag de Kamerleden om een minuut stilte, zodat ieder van ons Bokito op zijn of haar eigen manier kan herdenken”, zei Bergkamp.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte noemt het een goede beslissing van de Kamervoorzitter om het debat te onderbreken. “Dit nieuws is bij veel Kamerleden hard aangekomen. Het is natuurlijk heel lastig om je te concentreren op het debat als je in je hoofd bij Bokito bent.”

Toch is er ook kritiek. Sommige Kamerleden vinden de minuut stilte voor Bokito overdreven. “We zaten midden in een belangrijk debat. Dan ga je toch niet onderbreken voor Bokito? We praten godverdomme over een aap!”, zegt fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren.

 
Deel dit artikel: